5η Smart Eurovision
από το Start Smart στα Άνω Λιόσια!

1 Μαΐου 2013

5 smart eurovision new poster

Μια εβδομάδα και μια ημέρα μετά τον φετινό τελικό της Eurovision στο Malmö της Σουηδίας, έρχεται για 5η χρονιά στην Αθήνα η «Smart Eurovision»! Έγινε θεσμός πλέον, ο μαθητικός διαγωνισμός τραγουδιού που είναι βασισμένος σε τραγούδια της Eurovision αφού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009 με τη συμμετοχή της Μαντώς!

Το concept της διοργάνωσης θέλει τους μαθητές να χορεύουν, να τραγουδούν και να παρουσιάζουν στα αγγλικά, στα γαλλικά και τα γερμανικά, σε μια “mini Eurovision”, που δεν υστερεί σε τίποτα από την κανονική! Φωτισμοί, καπνοί, λέιζερ, χορογραφίες, αφιερώματα σε καλλιτέχνες και ψηφοφορία μέσα στο γήπεδο από το κοινό, είναι μερικά από τη συνταγή της επιτυχίας!

Η έναρξη της φετινής βραδιάς αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο έχει εμπνευστεί από το «Φάντασμα της Όπερας» και σε αυτή συμμετέχουν και 100 αθλητές – χορευτές του γυμναστικού συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗ». Στο δεύτερο, θα παρουσιαστεί σε μία πολύ δυνατή διασκευή το “Euphoria” από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, πολλούς τυμπανιστές αλλά και την ομάδα break-dance “BEAT STREET 21”. Στο τρίτο μέρος ο παρουσιαστής, τετάρτης δημοτικού (!) τραγουδά και χορεύει με πολλούς χορευτές το «Start Smart Style» που δεν είναι άλλο από μια διασκευή του «Gangnam Style»!

Πέρα από τα 9 τραγούδια της Eurovision που θα παρουσιαστούν στο κοινό και θα διεκδικήσουν το βραβείο, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων, θα ακουστούν μεταξύ άλλων το «Diamonds» της Rihanna σε μια μαθητική διασκευή με μπάντα, το αγαπημένο της νεολαίας «What makes you beautiful» των One Direction, αλλά και η «Ζωή» της Demy!

Από τα highlights της φετινής διοργάνωσης η live παρουσίαση του «Alcohol is free» από μαθητές Α’ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου με στολές ανάλογες των «Koza Mostra» αλλά και του αφιερώματος σε τραγούδια που αγαπήθηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, παρόλο που δεν ήταν σε κάποια διαδεδομένη γλώσσα (Molitva, Lane Moje & Nocturne) από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου.

Την διοργάνωση έχει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Start Smart School – Eleni Petropoulou» στα Άνω Λιόσια. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και γίνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Φυλής την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 8:30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων (έξοδος 6 Αττικής Οδού).

Τα εγκαίνια του σχολείου μαςΚίνηση αγάπης από τους μαθητές του Start Smart!