Έρευνα «Start Smart»:
κατά 97% ικανοποιημένοι οι γονείς!

20 Μαρτίου 2015

Περισσότερο από θετικά θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τα αποτελέσματα για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Start Smart» της Ελένης Πετροπούλου μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο στις 16 & 17 Μαρτίου 2015.

Όλοι οι γονείς, κατά τη διάρκεια των βαθμολογιών Β’ τριμήνου, συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια ανώνυμα, έτσι ώστε να μπορούν να εκφραστούν όσο πιο ελεύθερα γινόταν στις επιλογές τους.

Από τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι οι περισσότεροι (σε ποσοστό 50%) έμαθαν για το Κέντρο από κάποιο φίλο που τους μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο «Start Smart», το οποίο έχει κάθε χρόνο την πιστοποιημένη εγγύηση του EUROPALSO.

Οι σημαντικότεροι από τους λόγους που το επέλεξαν ως φροντιστήριο είναι: τα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις (37%), οι νέες τεχνολογίες (23%), το φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά και για τους ίδιους (19%), η τιμή των διδάκτρων (12%), η απόσταση από το σπίτι (5%), οι εκδηλώσεις στα αγγλικά (4%).

Οι γονείς (σε ποσοστό 96%) πιστεύουν ότι οι διαδραστικοί πίνακες (που πρώτο έφερε στα Άνω Λιόσια το συγκεκριμένο Κέντρο το 2008) αυξάνουν το ενδιαφέρον του μαθητή και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του μαθήματος.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) που δίνει δωρεάν στους μαθητές το Κέντρο, χρησιμοποιούνται από τους μαθητές κατά 77% ενώ το 92% των γονέων απάντησε ότι το παιδί τους «ρωτάει πάντα την καθηγήτρια για τυχόν απορίες».

Το 95% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το μάθημα για τα παιδιά τους είναι «πολύ ευχάριστο» (45%) ή «πάρα πολύ ευχάριστο» (50%).

Σχετικά με το πώς διαβάζουν τα παιδιά στο σπίτι, οι περισσότεροι γονείς (89%) δήλωσαν ότι τα παιδιά τους «διαβάζουν μόνα τους» ενώ το 8% απάντησε «μαζί με έναν γονέα» και το 3% «κάποιες φορές μόνο του».

Το 91% των γονέων θεωρεί πολύ εποικοδομητικές τις αγγλικές θεατρικές παραστάσεις του φροντιστηρίου ενώ το 100% (!) των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει την ενημέρωση που θα ήθελε γύρω από την πρόοδο των παιδιών και το 100% (και πάλι!) ότι νιώθουν ότι μπορούν να ρωτήσουν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν για την πορεία της εκπαίδευσής τους.

Όσον αφορά στην τιμή των διδάκτρων σε σχέση με τις παροχές του Κέντρου, απάντησαν ότι τα δίδακτρα που πληρώνουν «ανταποκρίνονται πολύ» (63%) και «ανταποκρίνονται αρκετά» (35%).

Τέλος, το 97% των γονέων, όταν κλήθηκε να βαθμολογήσει το «Start Smart» με άριστα το «20» για τις συνολικές υπηρεσίες που παρέχει, βαθμολόγησε με «Άριστα»! (βαθμοί 18 ,19, 20).

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελένη Πετροπούλου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους γονείς που εδώ και επτά χρόνια εμπιστεύονται το «StartSmart» για τις ξένες γλώσσες των παιδιών τους, για την πολύ εποικοδομητική – για το μέλλον των παιδιών – σχέση που έχει χτιστεί μεταξύ των γονέων, των μαθητών και του φροντιστηρίου, να διαβεβαιώσει ότι η ίδια και οι συνεργάτες της θα συνεχίσουν να παρέχουν ότι καλύτερο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση των Άνω Λιοσίων, και τέλος, να ευχηθεί σε όλους «Καλό Πάσχα» και καλή επιτυχία σε όλους όσοι θα δώσουν εξετάσεις τον προσεχή Μάιο.

«Καλάθι αγάπης» 250 κιλών από το “Start Smart” στο Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Φυλής!100% επιτυχία στις εξετάσεις Γερμανικών Α2!