Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικά; >>> Συνέντευξη της Ελένης Πετροπούλου στο NeaFyli.gr

8 Αυγούστου 2023

Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικά;

Συνέντευξη με την ιδιοκτήτρια του START SMART SCHOOL Ελένη Πετροπούλου

 

Σεπτέμβριος, πέρα από την έναρξη του Φθινοπώρου, σημαίνει και ξεκίνημα στις ξένες γλώσσες καθώς και νέοι στόχοι  για τους μαθητές! Σήμερα συνομιλούμε με την Ελένη Πετροπούλου, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Start Smart School στα Άνω Λιόσια, προκειμένου να μας απαντήσει σε ερωτήματα που πολλοί γονείς μπορεί να έχουν αυτήν την περίοδο, σχετικά με την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Το Start Smart School ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην περιοχή του Δήμου Φυλής, με ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις που αγγίζουν κάθε χρόνο το 100%, στο Cambridge, Michigan, Γαλλικό Ινστιτούτο, Γκαίτε κ.λπ.

 

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει ένα παιδί τα αγγλικά;

Από την ηλικία των 6 ετών. Στο Κέντρο μας έχουμε δημιουργήσει την τάξη Pre Junior όπου οι μαθητές της πηγαίνουν Α’ δημοτικού. Χρησιμοποιούν 2 βιβλία ειδικά για την τρυφερή ηλικία τους και η εκπαίδευση εστιάζει στην όραση και την ακοή, και όχι τόσο στη γραφή. Οι μαθητές δεν έχουν διάβασμα για το σπίτι και το μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Η σχέση που χτίζεται μέσα από αυτήν την επαφή είναι πολύ σημαντική για την ομαλή μετάβαση σε μια νέα γλώσσα όπως είναι τα αγγλικά. Φέτος, η τάξη της Pre Junior είναι με δωρεάν δίδακτρα για όλο τον χρόνο, όπως και η τάξη της A’ junior, για τα παιδιά της B’ δημοτικού.

Δωρεάν δίδακτρα για όλο το χρόνο σε μια εποχή όπου όλα ακριβαίνουν;

Ακριβώς. Είναι μια επένδυση για το Κέντρο μας η επαφή μας με τους νέους γονείς που θα μας εμπιστευθούν τα παιδιά τους και την εκπαίδευση τους. Σίγουρα αναλαμβάνουμε ένα μεγάλο κόστος ως επιχείρηση αλλά στην εποχή μας χρειάζεται να δείχνεις και το κοινωνικό σου πρόσωπο, όταν αυτό απαιτείται. Ο ερχομός του Κορονοϊού είναι μια τέτοια εποχή γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε αυτές τις προσφορές. Γενικά, κινούμαστε στη φιλοσοφία των κοινωνικών δράσεων από το ξεκίνημά μας. Στο site μας μπορείτε να δείτε όλα όσα έχουμε προσφέρει μαζί με τους μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια σε κοινωνικές δομές και φορείς. Πρέπει να σας πω ότι φέτος εμείς χαρίζουμε και από μια τσάντα, μια κασετίνα με σχολικά και τετράδια σε όλους τους νέους μαθητές μας, ενώ σε όλες τις τάξεις κάνουμε δώρο 2 από τα συνολικά βιβλία των μαθητών!

Πέρα από την μεγάλη οικονομία που θα κάνει μια οικογένεια φέρνοντας το παιδί της στο Start Smart School, τι άλλο θα «κερδίσει»;

Μετά από 15 χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό brand name στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Σίγουρα, οι γονείς θα βρουν σε εμάς ένα Κέντρο με μεγάλη στοχοπροσήλωση στο να γίνει κτήμα του παιδιού η κουλτούρα της γλώσσας που διδάσκεται. Η εμπειρία μας και η επιτυχία στις εξετάσεις είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό μας. Φέτος, είχαμε 43 νέους επιτυχόντες Proficiency, Advanced, Lower κ.λπ. Από το ξεκίνημά μας καινοτομούμε. Λειτουργήσαμε πρώτοι το 2008 τους διαδραστικούς πίνακες, τη στιγμή που ακόμη και σήμερα υπάρχουν φροντιστήρια που δεν διαθέτουν κανέναν. Και συνεχίζουμε δίνοντας πάντα το καλύτερο στα παιδιά μας. Γιατί τα βλέπουμε σαν πραγματικά παιδιά μας και θέλουμε συνεχώς το καλύτερο για αυτά.

Φέτος, τι καινοτόμο προτείνετε στους γονείς για τα παιδιά τους;

Αυτή τη σχολική χρονιά όλο το προσωπικό του Start Smart School ζηλεύει το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία και αυτό που θα δώσουμε φέτος στους μαθητές μας! (γέλια). Πρόκειται για ένα έξυπνο στυλό που διαβάζει και μιλάει όλα τα σημεία στα βιβλία μας! Είναι μια μεγάλη πρόοδος στην εκπαίδευση όλο αυτό. Θα το έχουν οι μαθητές στο σπίτι και θα τους βοηθάει στο να κάνουν listening από την Pre Junior! Είναι σκέτη μαγεία! Κι αν κάποιος γονιός το επιθυμεί, το έξυπνο φωνητικό στυλό συνδέεται και με εφαρμογή στο κινητό, όπου εκεί ζωντανεύει όλο το διαδραστικό βιβλίο που διδάσκουμε και μέσα στην τάξη!

Ο Κορονοϊός είχε αντίκτυπο στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας;

Για εμάς στο Start Smart School ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την φαντασία μας αλλά και την τεχνολογία μέσω του internet. Πέντε μόνο ημέρες μετά την πρώτη καραντίνα, με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά αγοράσαμε και δημιουργήσαμε ψηφιακές αίθουσες στο Zoom, μια επαγγελματική πλατφόρμα, που είχε πολλά θετικά χαρακτηριστικά όπως το μοίρασμα του πίνακα στην οθόνη του παιδιού και πολλά ακόμη προνόμια. Δεν χάσαμε ούτε μια διδακτική ώρα και στις εξετάσεις του καλοκαιριού είχαμε 100% επιτυχία. Δουλέψαμε σκληρά, όπως και οι μαθητές αλλά ανταμειφθήκαμε όλοι με το αποτέλεσμα! Επειδή οι γονείς συνήθως παρακολουθούσαν τα μαθήματα των παιδιών από το σπίτι, ήταν και μια καλή ευκαιρία να δουν κι εκείνοι πόσο αποδοτικό και ταυτόχρονα φιλικό είναι το εκπαιδευτικό μας προσωπικό.

Τι θα πρέπει να προσέξει ένας γονιός πριν αποφασίσει να γράψει το παιδί του σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών;

Πρώτα από όλα να έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα του και να έχει μάθει ότι περισσότερο μπορεί. Να έχει ρωτήσει για τη δουλειά που γίνεται σε αυτό φίλους και γνωστούς αλλά να σχηματίσει και προσωπική γνώμη, μετά από επίσκεψη σε αυτό, μαζί όμως με το παιδί του, το οποίο θα περάσει στους χώρους του μια χρονιά. Να προσέξει τους επιτυχόντες του κάθε Κέντρου. Να ρωτήσει τι πτυχία δίνουν στα παιδιά. Σε ποια πανεπιστήμια συμμετέχουν στις εξετάσεις. Να μην διστάσει να εκθέσει ότι απορία έχει στον υπεύθυνο σπουδών και να είναι σίγουρος ότι το παιδί του θα αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό και όχι ως ένα ακόμη παιδί από το πλήθος. Ο αριθμός των μαθητών μέσα στην τάξη, για ευνόητους λόγους, είναι πολύ σημαντικό να είναι ολιγομελής. Τα βιβλία να είναι ικανά να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και να αποτελούν σημαντικά εργαλεία για να πετύχουν το ζητούμενο: να αγαπήσουν και να μάθουν οι μαθητές την ξένη γλώσσα. Το Κέντρο να προσφέρει και ψυχαγωγία με διάφορες δράσεις εκτός φροντιστηρίου μέσω του θεάτρου και των χώρων ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών. Τέλος, έχοντας κάνει την έρευνά του, να εξετάσει και να επιλέξει εκείνο που αντιπροσωπεύει την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε εδώ: https://neafyli.gr/katastimata/ano-liosia-i-eleni-petropoulou-idioktitria-tou-start-smart-school-milaei-sto-neafyli-gr/

Οι εγγραφές στο Start Smart School θα γίνονται από τις 4 έως τις 16 Σεπτεμβρίου (18:00-20:30) και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Πληροφορίες: Πίνδου 71, Άνω Λιόσια (έναντι κλειστού Δροσούπολης). www.startsmart.gr / τηλ: 2102486652 / 6972052668

 

 

 

 

To Start Smart School στο Φάντασμα της Όπερας!Όταν η μαγεία συναντά τη εκμάθηση αγγλικών! (βίντεο)